Kuruzslás miatt emeltek vádat a 31 éves gyöngyösi férfi ellen, aki magát dr. R. Rita Tímea doktornőnek adta ki

bűnügy
2017 április 13., 19:38
comments 91

A Pásztói Járási Ügyészség kuruzslás miatt emelt vádat egy 31 éves, gyöngyösi férfival szemben, aki orvosnőnek adta ki magát. R. Róbert vádlott ügyének szürreális, filmbe illő részletekről a Blikk írt februárban.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott 2016 nyarán megismerkedett egy férfival, akinek dr. R. Rita Tímea néven mutatkozott be, és valótlanul azt állította, hogy orvosként dolgozik, ráadásul korábban több kórházat is vezetett, holott orvosi végzettséggel nem rendelkezett.

Megismerkedésüket követően az elkövető a férfi otthonában magát a héhalmi ügyelet pótorvosának kiadva orvosi ügyeletet tartott. Ilyenkor éjjel, 22 és 5 óra között több személyt is rendszeresen orvosi ellátásban részesített. A hozzá forduló betegeket megvizsgálta, a betegségüket diagnosztizálta, és kezelte is őket.

Az egyik betegének fájó nyakát például krémmel megmasszírozta, és injekciót is adott be neki. A hozzá szédülés miatt forduló betegnek azt állította, hogy a mobiltelefonjával megmérte a vérnyomását, és EKG-t is végzett rajta, majd ez alapján korábbi szívritmuszavart diagnosztizált nála, nyugtató szedését javasolta neki. Más betegeinél is a mobiljával ultrahangos vizsgálatot végzett, illetve egy egyébként nem várandós pácienséről megállapította, hogy 3 hét és 6 napos terhes.

A Blikk korábban azt írta, a vádlottnak egy helybeli férfit is sikerült magába bolondítania, és a rászedett szerelmes még a családját is elhagyta az áldoktornőért.

A Pásztói Járási Ügyészség a lakossági bejelentéssel lebuktatott vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a több mint 100 000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta a vádiratában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.