Varga Gergő az utolsó szó jogán: „Milyen nép az, amelyik olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak?”

Tbg
POLITIKA
2017 április 13., 18:48
comments 367

Gulyás Mártont és Varga Gergőt összesen 500 óra közmunkára ítélte a bíróság, amiért megdobálták, illetve megpróbálták megdobálni festékkel a Sándor-palotát. Az ítélethirdetés előtt, az utolsó szó jogán elmondott szavaik a bíróság előtt: 

link Forrás

Az utolsó szó jogán megszólaló Gulyás Márton elmondta, szerinte sem jó, hogy államolgárok festékes flakonnal fejezeik ki ma Magyarországon a politikai véleményüket.

„Ez nem egy szerencsés állapot (...) de azáltal fog-e felszámolódni ez az állapot, hogy elkezdődik-e egy demokratikus párbeszéd, ha engem itt most Varga Gergővel egyetemben elítélnek, vagy attól, hogyha az ügyészség végre végzi a dolgát, és utána megy olyan bűncselekményeknek, amelyek korlátozzák ma állampolgárok széles köreit abban, hogy a legalapvetőbb szabadságjogaikat gyakorolják (...) Legyenek szívesek olyan eljárásokat indítani, amelyek ténylegesen a magyar nép károkozásait felszámolják.”

Ezután Varga Gergő aktivista és másodrendű vádlott következett hasonlóan erős mondanivalóval. Varga kifejtette a bírónak, hogyha a politikai véleménynyilvánításnak ez a formája garázdaságnak minősül, akkor „ez lesz az alaphang”. 

Varga  ezzel a mondattal zárt:

„Milyen ember az, aki olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak? Milyen nép az, amelyik olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.