Varga Gergő az utolsó szó jogán: „Milyen nép az, amelyik olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak?”

2017 április 13., csütörtök 18:48
372

Gulyás Mártont és Varga Gergőt összesen 500 óra közmunkára ítélte a bíróság, amiért megdobálták, illetve megpróbálták megdobálni festékkel a Sándor-palotát. Az ítélethirdetés előtt, az utolsó szó jogán elmondott szavaik a bíróság előtt: 

Az utolsó szó jogán megszólaló Gulyás Márton elmondta, szerinte sem jó, hogy államolgárok festékes flakonnal fejezeik ki ma Magyarországon a politikai véleményüket.

„Ez nem egy szerencsés állapot (...) de azáltal fog-e felszámolódni ez az állapot, hogy elkezdődik-e egy demokratikus párbeszéd, ha engem itt most Varga Gergővel egyetemben elítélnek, vagy attól, hogyha az ügyészség végre végzi a dolgát, és utána megy olyan bűncselekményeknek, amelyek korlátozzák ma állampolgárok széles köreit abban, hogy a legalapvetőbb szabadságjogaikat gyakorolják (...) Legyenek szívesek olyan eljárásokat indítani, amelyek ténylegesen a magyar nép károkozásait felszámolják.”

Ezután Varga Gergő aktivista és másodrendű vádlott következett hasonlóan erős mondanivalóval. Varga kifejtette a bírónak, hogyha a politikai véleménynyilvánításnak ez a formája garázdaságnak minősül, akkor „ez lesz az alaphang”. 

Varga  ezzel a mondattal zárt:

„Milyen ember az, aki olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak? Milyen nép az, amelyik olyan törvényeket tart be, amit ellene hoztak?”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt