"A négy egybefüggő nap az mindenképpen egy olyan lelki épülést tud szolgálni magyar honfitársainkban, ami nagyobb jelentőséggel bír bárminél"

POLITIKA
2017 április 14., 13:50
comments 113

Az M1 csatornának volt vendége a KDNP frakcióvezető-helyettese pénteken. Vejkey Imre szerint a gazdaság jó helyzete is kellett ahhoz, hogy a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánítsák. Elmondta, sokszor felmerült a kérdés, hogy végül nagypénteket vagy a szentestét nyilvánítsák munkaszüneti nappá.

"Ebből a szempontból teológiai vitát nem akarunk lefolytatni, és nem is akartunk, hogy melyik a nagyobb ünnep, hiszen egyik nincs a másik nélkül, de úgy gondoltuk, hogy négy egybefüggő nap az mindenképpen egy olyan lelki épülést tud szolgálni magyar honfitársainkban, ami nagyobb jelentőséggel bír bárminél,"

tette hozzá. Vejkey szerint

"nem lehet csak vasárnap, a templomban egy órára kereszténynek lenni, hanem a tanításnak a mindennapi életet is át kell hatnia."

A KDNP frakcióvezető-helyettese amúgy a lex CEU-ról szóló parlamenti vitában hazudta azt, hogy 

"nem fog gondot okozni az, hogy a törvényesen megválasztott amerikai kormány fél éven belül megállapodjon a törvényesen megválasztott magyar kormánnyal a felsőoktatási intézményekre kiterjedő nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismeréséről!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.