"A négy egybefüggő nap az mindenképpen egy olyan lelki épülést tud szolgálni magyar honfitársainkban, ami nagyobb jelentőséggel bír bárminél"

Az M1 csatornának volt vendége a KDNP frakcióvezető-helyettese pénteken. Vejkey Imre szerint a gazdaság jó helyzete is kellett ahhoz, hogy a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánítsák. Elmondta, sokszor felmerült a kérdés, hogy végül nagypénteket vagy a szentestét nyilvánítsák munkaszüneti nappá.

"Ebből a szempontból teológiai vitát nem akarunk lefolytatni, és nem is akartunk, hogy melyik a nagyobb ünnep, hiszen egyik nincs a másik nélkül, de úgy gondoltuk, hogy négy egybefüggő nap az mindenképpen egy olyan lelki épülést tud szolgálni magyar honfitársainkban, ami nagyobb jelentőséggel bír bárminél,"

tette hozzá. Vejkey szerint

"nem lehet csak vasárnap, a templomban egy órára kereszténynek lenni, hanem a tanításnak a mindennapi életet is át kell hatnia."

A KDNP frakcióvezető-helyettese amúgy a lex CEU-ról szóló parlamenti vitában hazudta azt, hogy 

"nem fog gondot okozni az, hogy a törvényesen megválasztott amerikai kormány fél éven belül megállapodjon a törvényesen megválasztott magyar kormánnyal a felsőoktatási intézményekre kiterjedő nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismeréséről!"

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.