A román belügyminiszter szerint a román és a magyar hatóságok rossz kommunikációján is múltak a határ menti torlódások

határ
2017 április 14., 10:52
comments 35

Carmen Dan román belügyminiszter szerint a román és a magyar hatóságok nem megfelelő kommunikációja is hozzájárult ahhoz, hogy a húsvét előtti időszakban torlódások alakultak ki a két ország közötti határátkelőkön.

A belügyminiszter a Csanádpalota–Nagylak határátkelőhelyen tett látogatása után nyilatkozott erről az újságíróknak. A román hatóságok felkészültek arra, hogy húsvét előtt az ünnepekre hazatérő vendégmunkásoknak köszönhetően ugrásszerűen megnő a forgalom a határátkelőkön, de nem mindig volt megfelelő a kommunikálás a magyar féllel – mondta a miniszter.

Carmen Dan egy olyan két nappal ezelőtti esetről is beszámolt, amikor 10 forgalmi sáv melletti fülkében ültek román határrendészek, de csak 3-ban magyar határrendészek is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.