A román belügyminiszter szerint a román és a magyar hatóságok rossz kommunikációján is múltak a határ menti torlódások

Carmen Dan román belügyminiszter szerint a román és a magyar hatóságok nem megfelelő kommunikációja is hozzájárult ahhoz, hogy a húsvét előtti időszakban torlódások alakultak ki a két ország közötti határátkelőkön.

A belügyminiszter a Csanádpalota–Nagylak határátkelőhelyen tett látogatása után nyilatkozott erről az újságíróknak. A román hatóságok felkészültek arra, hogy húsvét előtt az ünnepekre hazatérő vendégmunkásoknak köszönhetően ugrásszerűen megnő a forgalom a határátkelőkön, de nem mindig volt megfelelő a kommunikálás a magyar féllel – mondta a miniszter.

Carmen Dan egy olyan két nappal ezelőtti esetről is beszámolt, amikor 10 forgalmi sáv melletti fülkében ültek román határrendészek, de csak 3-ban magyar határrendészek is. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.