Bienerth szerint Gyárfás már tudhatott a meztelen fotókat küldözgető edző ügyéről

sport
2017 április 14., 19:49
comments 49

A Nemzeti Sportnak adott interjút a Magyar Úszószövetség élén Gyárfás Tamást váltó Bienerth Gusztáv. A szövetséget három hónapja irányító elnök arra a kérdésre, hogy miután átvette a vezetést hullottak-e ki csontvázak a szekrényből úgy válaszolt, hogy 

"hullottak bizony! Értek meglepetések, a vizsgálatok lezárultával meg is fogom osztani őket a közvéleménnyel. Ám az is egy csontváz, hogy néhány napja megfogalmazódott egy vád az egyik edzővel szemben."

Bienerth szerint mivel ő nem partner az ilyen vádak szőnyeg alá söprésében, de az ártatlanok meghurcolásában sem, azonnal vizsgálatot indított, hogy kiderüljön az igazság, ami után meghozhatják a megfelelő döntést. A meztelen fotókat tanítványainak küldözgető edzővel nem beszélt Bienerth.

"Felállítottam egy bizottságot, ez a tagok dolga. Nekik kell beszélniük mindenkivel, akivel ezt indokoltnak tartják, majd készíteniük egy jelentést. A megfelelő döntéseket mindezek után viszont már nekem kell meghoznom,"

tette hozzá. 

photo_camera MTI Fotó: Balogh Zoltán

Gyárfással szemben neki kiváló a viszonya Hosszú Katinkával, derül ki a beszélgetésből. 

"A szövetség feladata, hogy támogassuk őt, hogy olyan feltételeket biztosítsunk számára, hogy optimális körülmények között készülhessen. Katinka minden olyan támogatást megkap, amelyet a világ legjobb úszónőjének meg kell kapnia, a férje pedig meghívást kapott az edzőbizottságba,"

mondta az elnök.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt