Varga Gergő szerint a legsuttyóbb, legalpáribb módszerrel vág vissza a Fidesz, ha fél valakitől

politika
2017 április 14., 19:06
comments 223

Gulyás Mártont és Varga Gergőt 72 óra fogda után csütörtökön ítélte összesen 500 óra közmunkára a bíróság, mert festékkel dobálták, illetve próbálták megdobni a Sándor-palotát hétfő este. A velük történtekről a Sjemshow vlogjában beszéltek.

link Forrás

A több mint harminc perces videóból csak pár részletet emelnénk ki. Például azt, hogy Gulyás és Varga egyetért abban, hogy 

"a Fidesz most úgy épít ki egy autokráciát, hogy az még demokráciának látszik, ami egy nagyon bénító illuzió."

Gulyás politikai farkasvakságnak nevezi azt, hogy vannak, akik azért tüntettek, hogy Áder ne írja alá a lex CEU-t, hiszen úgyis alá fogja írni. Varga szerint ez az orosz modell lényege, hogy az van a fejekben, hogy Áder megteheti, hogy nem írja alá. 

"Láttuk, hogy utcára mehet 80 ezer ember mégsem történik semmi, mert a Fidesz tudja, hogy ez nem fenyegetés,"

mondja Varga, majd hozzáteszi, hogy

"amint kilépünk ebből a keretből, egyből a legsuttyóbb, legalpáribb módszerrel vág vissza."

Ilyennek nevezi a lakáson elfogást, 72 órás fogdát, majd azt, hogy az ügyész vádiratát befogadva hozza meg döntését a bíró, ami a politikai megmozdulásokat teljesen figyelmen kívül hagyja. 

A rendőr, és a börtönőr is áldozat, elszenvedője a rendszernek, mondják az ellenük folyó eljárást megtapasztalva. Gulyás szerint

nem rendőrállam, hanem ügyészállam az ország.

Végül egy jó tanács a 72 órás fogdából szabadult Gulyástól:

Ha bármilyen engedetlenségre vagy olyan készülsz, ami előállítással végződhet: legyen nálad olvasnivaló!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.