117 évesen meghalt Emma Morano, a legidősebb ember a világon

ÉLET
2017 április 15., 16:33

Az olasz Emma Moranót élete 118. évében érte a halál egy észak-olaszországi faluban, Verbaniában. 1899 novemberében látta meg a napvilágot, hivatalosan ő volt az utolsó ember, aki az 1800-as években született. Három különböző évszázadban is élt. 

Hosszú életét a jó géneknek és napi három tojásnak tulajdonította: kettőt ezek közül mindig nyersen evett meg. Nyolc testvér közül ő volt a legidősebb, túlélt egy erőszakos házasságot, egyetlen fia halálát, két világháborút és 90 olasz kormányt. 

2016. májusa óta számított a világ legidősebb emberének. Halálával a jamaikai Violet Brownra száll ez a titulus. Ő 117 éves, 1900. március 10-én született. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.