A Ripost volt munkatársa: „Bocsánatot kérek minden leütött billentyűért”

2017 április 15., szombat 10:43
302

Péntek este a korábbiakhoz képest is beláthatatlan mélységekbe süllyedt a kormánysajtó. Azzal álltak bosszút Gulyás Márton hétfői akciójáért, és a tárgyalást követő jelentős médiafigyelemért, hogy az aktivista magánéletéről tettek ki lejáratónak szánt cikket, egy társkereső oldalon használt képeit is csatolva hozzá. Először a Ripost írt eről, természetesen követte az Origo is. 

Gulyás Márton péntek éjjel videóüzenetben reagált, és azt mondta: „A két cikknek alapvetően az a kérdése, hogy Gulyás Márton buzeráns vagy-e? Ezért arra biztatnám a Ripost és az Origó munkatársait, hogy jöjjenek oda¨[a tüntetésre], és ha szembeállnak velem, és szemtől-szembe felteszik a kérdést, akkor meg fogják kapni rá a megfelelő választ.”

Ómolnár Miklós, a Ripost főszerkesztője

A Fidesz-média húzása elemi undort váltott ki sok emberből, a Ripost egyik volt munkatársa egyenesen bocsánatot kért azért, hogy valaha itt dolgozott.

Fekő Ádám, aki másfél évvel korábban három hónapot dolgozott itt, a tumbleren írt dühös posztot erről. Azt írja, akkor még inkább csak egy „kissé komplexusos tróger bulvár volt az egész”, bár a migráció-témára már érezhetőn figyelni kellett. A direkt, célzott lejáratások viszont akkor még nem indultak be. Fekő azt írja, a „mostani színvonal (félreértés ne essék, akkor se volt magas) elindulásakor” jobbnak látta, ha nem áll többé szóba Ómolnár Miklós főszerkesztővel,

„szóval én aztán tényleg nem vettem részt ebben az egészben, de így is fontosnak tartom, hogy bocsánatot kérjek minden egyes leütött billentyűmért, amivel ez a szargödör valaha is jól járt akár csak egy kicsit is”.

Ómolnár Miklós volt kisgazda képviselő, a Story és a Best alapító-főszerkesztője, most a Ripost főszerkesztője. Arról, hogy a Gulyásról szóló anyagot szintén felhasználó Origóban György Bence irányítása alatt milyen állapotok uralkodnak, a nemrég felmondott Mártha Bence írt részletesen

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt