Az Oktogonra ért a tüntető tömeg

Nem állt meg a Szabadság térről elvonuló tömeg a Kossuth téren, hanem tovább vonult a Falk Miksa utcán és a Balassi Bálint utcán a Jászai Mari tér felé, onnét pedig - szinte szokás szerint most már - az Oktogon felé vették az irányt. Voltak csoportok, akik a tüntetés vége után eleve az Andrássy útnak indultak el. 

Nagyjából 1000-2000 ember vonult és ért el az Oktogonra. Felmerült a tüntetés előtt, hogy az Origo szerkesztősége elé, az óbudai Montevideó utca irányába vonulnak majd a kormánymédia viselkedése miatt felbőszült demonstrálók, de ebből végül semmi nem lett.     

A többnyire fiatalokból álló tüntetők a szokásos rigmusokat kántálja: zúg a "Repülővel jöttünk", a "Kell a CEU, kell a TASZ, Orbán Viktor hülye fasz" és a "Mocskos Fidesz". Természetesen ma is születtek új slágerek, ilyen például a "WC papírt a kórházba, a kórházba, a kórházba, WC papírt a kórházba, a kórházba, a kórházba!" Egyelőre nem kezdődött el a szerdán látott technoparty, többnyire békés lézengés és énekelgetés zajlik az Oktogonon. 

Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség    
Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség  
  Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség  
Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.