Az Oktogonra ért a tüntető tömeg

POLITIKA
2017 április 15., 20:47
comments 302

Nem állt meg a Szabadság térről elvonuló tömeg a Kossuth téren, hanem tovább vonult a Falk Miksa utcán és a Balassi Bálint utcán a Jászai Mari tér felé, onnét pedig - szinte szokás szerint most már - az Oktogon felé vették az irányt. Voltak csoportok, akik a tüntetés vége után eleve az Andrássy útnak indultak el.

Nagyjából 1000-2000 ember vonult és ért el az Oktogonra. Felmerült a tüntetés előtt, hogy az Origo szerkesztősége elé, az óbudai Montevideó utca irányába vonulnak majd a kormánymédia viselkedése miatt felbőszült demonstrálók, de ebből végül semmi nem lett.

A többnyire fiatalokból álló tüntetők a szokásos rigmusokat kántálja: zúg a "Repülővel jöttünk", a "Kell a CEU, kell a TASZ, Orbán Viktor hülye fasz" és a "Mocskos Fidesz". Természetesen ma is születtek új slágerek, ilyen például a "WC papírt a kórházba, a kórházba, a kórházba, WC papírt a kórházba, a kórházba, a kórházba!" Egyelőre nem kezdődött el a szerdán látott technoparty, többnyire békés lézengés és énekelgetés zajlik az Oktogonon.

photo_camera Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség
photo_camera Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség
photo_camera Fotó: Tuba Zoltán / Képszerkesztőség

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.