Komáromy Gergőék narancssárga festékkel dobták meg a szovjet emlékművet a Szabadság téren

2017 április 17., hétfő 16:50
285

A Riddim Colony zenekarból és a Ligetvédők csapatából is ismert Komáromy Gergő, azaz G Ras volt a szombati, Szabadság térre szervezett tüntetés egyik fellépője, és már akkor megígérte, hogy a húsvéti hagyományokhoz illően hétfőn locsolni fog indulni.

Ezt végül pont a Szabadság téren tette meg, Facebookon közvetítették is, ahogy egy barátjával közösen megdobták a szovjet emlékművet lufikba csomagolt vízalapú festékkel, elmondásuk szerint épp azért, mert ez könnyen lemosható. Szinte azonnal megjelent két rendőr a helyszínen, akik elkezdték rögzíteni a két dobáló adatait. 

Egy kicsit később feltöltött videóból derül ki, hogy még további két rendőr érkezett a helyszínre, akik közölték, hogy felmerül a bűncselekmény gyanúja, ezért előállítják őket az V. kerületi kapitányságra. 

G Ras volt az is, aki a szombati tüntetésre Dr. Dre alapokra átírva rapszövegben foglalta össze az elmúlt pár hét eseményeit: 

Arról egyelőre nem tudni részleteket, hogy végül mivel vádolták meg kettejüket, illetve hogy benntartották-e őket a rendőrségen, ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az ORFK sajtóosztályának. Amint megtudunk új információkat, beszámolunk róla. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt