Már szerdán parlament elé kerül a civil törvény

POLITIKA
2017 április 17., 15:51
comments 290

Az orosz és izraeli mintára készült törvénymódosítás általános vitája már a hét második ülésnapján, szerdán megtörténhet. 

A törvénytervezetről korábban részletesen írtunk: a módosítás lényege, hogy nemzetbiztonsági okokra és Magyarország szuverenitásának védelmére hivatkozva az évente 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást elnyerő civil szervezetek kötelesek bejelenteni külföldről támogatott szervezetté válásukat a bíróságon, majd pedig honlapjukon és minden általuk kiadott sajtótermékben, kiadványban fel kell tüntetniük, hogy e törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősülnek. 

A javaslat egyik előterjesztője Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, aki még pár nappal a benyújtás előtt is azt állította, hogy semmi köze a törvényhez. 

Gulyás most az MTI által idézett összefoglalóban már arról beszélt, hogy Magyarországnak meg kell védenie magát, mert a „Soros György által támogatott szervezetek minden korábbinál élesebben támadják a magyar kormányt azzal a céllal, hogy szétzilálják a magyar határvédelem rendszerét és kikényszerítsék a bevándorolók szabad bejutását”. 

A civil törvény módosításának elfogadásával Magyarország nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeket sérthet meg. Arról, hogy ennek milyen következményei lehetnek, korábban részletesen is írtunk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt