Őszintén beszélt szorongásáról és agressziójáról Harry herceg

külföld
2017 április 17., 12:35
comments 100

Az angol királyi családban a világ összes többi családjához hasonlóan tabu a depresszió, a szorongás és a többi mentális betegség, de Harry herceg, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő híresen csapongó életet élő fia most váratlanul nyíltan beszélt ezekről egy interjúban.

A 32 éves herceg azt mondta a Daily Telegraphnak, úgy érzi, az autóbaleset óta tartja lakat alatt az érzelmeit. Húsz éve szenvedi, hogy sosem beszélhetett fájdalmáról őszintén, de ennek most vége.

Bár testvére, Vilmos herceg évekig kérlelte, mégis nagyon hosszú, fájdalmas, érzelmileg megterhelő folyamat volt, amíg elég lelki erőt szedett hozzá össze, hogy pszichológus segítségét kérje. Így beszélt a terápia előtti időkről:

„Ahelyett, hogy foglalkoztam volna a problémával, inkább homokba dugtam a fejem és egyáltalán nem gondoltam az anyámra, mert miért is segítene?”

Évekig folyton szorongott és sokszor érezte úgy, hogy legszívesebben megütne valakit, ezért boxolni is elkezdett. De a feszültség nem távozott, az elnyomott feszültség pedig egyszer csak teljesen elborította, és rájött, hogy kénytelen lesz elmenni pszichológushoz feldolgozni a gyászt.

Mióta elkezdett beszélni a problémáiról, rájött, hogy nincs egyedül, és amíg a terápia előtt évekig úgy csinált, mintha minden rendben lenne az életével, most tényleg jobban is érzi magát. Azt mondja, nem tudja eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy az emberek beszéljenek a problémáikról.  

„Az ember először azon lepődik meg, milyen sokan kiállnak mellette, másodszor pedig azon, mennyien várják már réges-régóta, hogy megtegye ezt a lépést”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.