72 órás őrizet után gyorsított bírósági eljárás várja kedden a szovjet emlékművet összefestékezőket

bűnügy
2017 április 18., 07:41
comments 173

Hétfőn dobta meg G Ras és egy barátja a Szabadság téri szovjet emlékművet lufikba csomagolt vízalapú festékkel. Tettüket Facebookon közvetítették, innen tudni, hogy a rendőrök előállították Komáromy Gergőt és Kiripolszky Csongort az  V. kerületi rendőrkapitányságon. Közeli hozzátartozójuktól úgy tudjuk, hogy 

"mindkét fiút 72 órás őrizetbe vették garázdaság szabálysértés elkövetéskor tettenért gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának céljából."

Már éjszaka átszállították őket a Gyorskocsi utcába, bár akkor az  előadó rendőr főhadnagy még szerdai tárgyalásról tudott, végül azokat már ma, kedden megtartják. 

  • Komáromy Gergő tárgyalása 11:-00-kor lesz a Tölgyfa u. 1-3. szám alatt az I. em. 141. tárgyalóban.
  • Kiripolszky Csongoré 12:30-kor ugyanott.

Mindkettejüket a TASZ ügyvédje fogja képviselni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.