Hiába stimmelt minden szabály, a pokolbéli szörnyszomszéd csak bezáratta az egri borkertet

bűnügy
2017 április 18., 14:30
comments 493

Az utóbbi napok-hetekben sok rossz dolog történt Magyarországon. Van, aki szerint mindenről Orbán Viktor tehet, mások szerint Vlagyimir Putyin, megint mások szerint pedig Soros György. Kétségtelen, hogy ezek a nagy hatalmű férfiak ha akarnak, sok kárt tudnak okozni.

Vannak azonban emberek, akik a maguk szerény módszereivel, milliárdosoknál és államférfiaknál sokkal kisebb pályán, de mindent megtesznek azért, hogy másoknak rossz legyen.

Most az egrisztorik.hu számolt be egy ilyen névtelen antihősről, az egri férfiról, aki fáradtságot nem ismerve, több mint 50 feljelentéssel elérte, hogy bezárjon a városban a Brancs Kávé- és Borkert nevű vendéglátóhely.

A Brancs 2015 nyarán nyitott meg, és hiába működött minden törvényt és szabályt betartva, végül kénytelenek voltak feladni a harcot. A két tulajdonsonő szerint a hely szomszédjában lakó férfi életcéljává tűzte ki, hogy tönkretegye a helyet, és nem válogatott a módszerekben.

link Forrás

A férfi több mint ötvenszer jelentette fel a Brancsot, de mivel a mindig, mindent rendben találó rendőrség egyetlen alkalommal sem vett fel még jegyzőkönyvet sem, még messzebb ment. A tulajdonosnők szerint 18 alkalommal szúrta ki kocsijuk kerekét, és nem csak őket sértegette, hanem a szomszédból átkiabálva a Brancs vendégeit is.

Egy idő után lejárató cikkeket is íratni kezdett a Brancsról, amikben azt állítota, hogy a hely megkeseríti a környéken lakók életét, és törvényt is sért - mindebből egy szó sem volt igaz.

Az egri önkormányzat viszont hallhgatott a feljelentgetőre, és három pontos megoldási javaslatot tett a Brancsnak, olyan pontokkal, amelyek nyilvánvalóan lehetetlenné tették volna egy vendéglátóhely működését:

  1. A Brancs terasza (Gárdonyi kert) ezentúl ne üzemeljen.
  2. A hely csak este 9-ig maradjon nyitva.
  3. A Brancs Kávé- és Borkertben ne árusítsanak bort.

A két tulajdonosnő ezek után úgy döntött, hogy inkább bezárják a Brancsot. De azt mondják, nem adják fel teljesen, új hely megnyitását tervezik. 

(Címlapkép: Brancs Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.