Igent mondott a bizottság, az Országgyűlés elé kerül a civiltörvény

Nincs meglepetés: igent mondott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, a parlament elé került a civiltörvény. A Magyar Nemzet beszámolója szerint a törvényjavaslatot jegyző fideszesek közül egy sem, sem Kósa Lajos, sem Gulyás Gergely, sem pedig Németh Szilárd nem vett részt a bizottsági ülésen. Az ellenzéki képviselők közül a jobbikos Szávay István volt az egyetlen a lap szerint, aki a javaslat céljával egyetértett. Azonban ő is azzal érvelt, hogy 

"a politikát befolyásoló, hazai pénzekből gazdálkodó civil szervezetek átláthatóságát is meg kell teremteni, ki is mondta, hogy a kormányzati propagandát hirdető Civil Összefogás Fórumra gondol."

Szávay szóva tette, hogy Kósáék törvényjavaslata nem tesz különbséget a Máltai Szeretetszolgálat, vagy az itthoni nemzetiségi szervezetek közt. A jobbikos politikus garanciát várt arra, hogy a most megbélyegzett szervezeteket később nem diszkriminálják, nem zárják ki például a pályázatokból. 

A bizottság támogatása után a civiltörvény parlamenti vitája a tervek szerint szerdán kezdődik meg az Országgyűlés plenáris ülésén. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.