Latorcai Jánosnál még kedden is kitartott a húsvét macsó lendülete

Kedden ülésezett az országgyűlés, ami így magában még egy mínuszos hírt sem nagyon érne meg, de Latorcai János levezető elnök gondoskodott a műsorról.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A képviselők az utóbbi napok eseményeiről folytattak éppen parttalan, viszont bekiabálásokkal teli vitát, amikor Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezetőnek válaszolva Dömötör Csaba államtitkár közölte, hogy Magyarország demokrácia, de a baloldalnak nem kellene az olyan agresszív cselekedeteket bátorítania, mint a Sándor-palota megdobálása. Dömötör szerint az ellenzék „brutális eszközökkel” készül a 2018-as kampányra, amely vádtól a szintén szocialista Kunhalmi Ágnes annyire dühös lett, hogy valamit bekiabált Dömötörnek.

Ekkor lépett közbe az Latorcai, az országgyűlés KDNP-s alelnöke, és figyelmeztette a szocialista politikusnőt:

„Kunhalmi képviselő asszony, a sok bekiabálás árnyalja a szépségét.”

Latorcai ezek után nem adott szót Kunhalminak, viszont a következő felszólaló, az LMP-s Szél Bernadett kikérte magának a szexista megjegyzést, és kifejezte reményét, hogy majd valamelyik miniszter is kap majd ilyet - ezzel arra utalva, hogy Orbán Viktor kormányaiban nőnek nem nagyon van helye. Végül egy bekiabáló fideszes képviselővel közölte, hogy az ő szépségét is árnyalja a sok kiabálás. (via Index)