Latorcai Jánosnál még kedden is kitartott a húsvét macsó lendülete

POLITIKA
2017 április 18., 15:31
comments 173

Kedden ülésezett az országgyűlés, ami így magában még egy mínuszos hírt sem nagyon érne meg, de Latorcai János levezető elnök gondoskodott a műsorról.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (j) és Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára az ikonosztázszentelésen a hajdúszoboszlói Istenszülő Oltalma görögkatolikus templomban 2017. február 12-én.
photo_camera MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A képviselők az utóbbi napok eseményeiről folytattak éppen parttalan, viszont bekiabálásokkal teli vitát, amikor Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezetőnek válaszolva Dömötör Csaba államtitkár közölte, hogy Magyarország demokrácia, de a baloldalnak nem kellene az olyan agresszív cselekedeteket bátorítania, mint a Sándor-palota megdobálása. Dömötör szerint az ellenzék „brutális eszközökkel” készül a 2018-as kampányra, amely vádtól a szintén szocialista Kunhalmi Ágnes annyire dühös lett, hogy valamit bekiabált Dömötörnek.

Ekkor lépett közbe az Latorcai, az országgyűlés KDNP-s alelnöke, és figyelmeztette a szocialista politikusnőt:

„Kunhalmi képviselő asszony, a sok bekiabálás árnyalja a szépségét.”

Latorcai ezek után nem adott szót Kunhalminak, viszont a következő felszólaló, az LMP-s Szél Bernadett kikérte magának a szexista megjegyzést, és kifejezte reményét, hogy majd valamelyik miniszter is kap majd ilyet - ezzel arra utalva, hogy Orbán Viktor kormányaiban nőnek nem nagyon van helye. Végül egy bekiabáló fideszes képviselővel közölte, hogy az ő szépségét is árnyalja a sok kiabálás. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.