Lázár János szerint nem lesz választási költségvetés

2017 április 18., kedd 2:24
213

Bár jövőre parlamenti választások lesznek Magyarországon, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter állítja, hogy a jövő évi nem választási költségvetés lesz. Mindezt arra alapozza, hogy a már április 26-án benyújtandó tervezetben jövőre is 72 százalékos GDP-arányos államadóssággal számolnak, ellenben

jövőre se csökken majd a minisztériumok költségvetése, sőt,

Lázár szerint jövőre már saját forrásból is képes lesz infrastrukturális fejlesztéseket végrehajtani az ország, amely eddig ilyeneket kizárólag a kormányzati kommunikáció szerint megállítandó Brüsszel forrásaiból tudott végezni.

Mi több, a kormány még a védelmi kiadásokat is megnövelné, bár Lázár nyilatkozatából kiderül, hogy védelem alatt nem a szó hagyományos értelmében vett hadseregre, hanem első körben a rendőrségre gondol. A rendőrség felszerelésének javításától a közbiztonság javulása mellett az illegális migráció elleni fellépés javulását is várja.

A honvédség fejlesztése majd csak később, 2020-26 között indul be, ennek részeként

újjáélesztenék a magyar hadiipart.

Lázár még odáig is elmerészkedett, hogy a béremelések miatt a jövőben majd nem éri meg nyugaton munkát vállalni. (Világgazdaság via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt