Öngyilkos lett a Facebook-gyilkos

bűnügy
2017 április 18., 16:56
comments 93

A clevelandi rendőrség szerint végzett magával az a férfi, akit azzal vádoltak, hogy a hétvégén élőben közvetítette a Facebookon egy 74 éves férfi megölését, majd egy másik élő videóban arról beszélt, hogy már 13 embert megölt, és még többet meg fog.

Steve Stephens facebookos élő videóban beszélt arról, hogy már 13 emberrel végzett, és még többeket meg fog ölni.
photo_camera Steve Stephens.

Steve Stephenst kedd reggel szúrták a ki a rendőrök, akik üldözőbe is vették a 37 éves férfit. Elfogni azonban már nem tudták, mert Stephens agyonlőtte magát.

A Facebook időközben bejelentette, hogy a "szörnyű események" hatására megpróbálják hatékonyabbá tenni a működésüket, hogy a felhasználók által jelentett, sértő tartalmakat gyorsabban el lehessen tüntetni. Stevens gyilkos videója több mint két órán át volt látható az oldalon. (NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.