Sallai Róbert Benedek otthagyja a politikát

POLITIKA
2017 április 18., 10:29
comments 262

Az Indexnek adott hosszú interjújában jelentette be az LMP képviselője, hogy 2018-ban már nem szeretne a Parlamentben ülni. Sallai Róbert Benedek szerint józan mérlegelés után hozta meg a döntést.

"Tudom, hogy a termőföld privatizációja egy csomó embernek semmit nem jelent, de nekem ott szakadt el valami. Nem látom, hogy ha ezzel nem lehet felkelteni az emberek érdeklődését a közügyek iránt, akkor mivel, persze furcsa társadalmi folyamat ez, a CEU kapcsán már látjuk,"

mondta Sallai, majd hozzátette, hogy

"És egy ideje bennem van az is, haza kellene menni, mert otthon összeomlik minden, amit korábban csináltam."

Sallai elmondta, hogy korábban azt várta, hogy az LMP piszkosul megerősödik, vagy tönkremegy az egész. Egyik sem történt meg, az LMP ott maradt középen szerinte. 

"Nyilvánvalóan van társadalmi igény az LMP politikájára, sokan bíznak bennünk, de a kicsik között a legnagyobb szerep nekem kevés, és sajnos nem történt meg az áttörés. Talán később,"

tette hozzá. Sallai szerint a politikusi munkája napi 16 órát elvitt az életéből, ami mellett már nem maradt semmi mozgástér, hogy meg tudja őrizni a lendületét, motivációját. A politikus szerint nem csak azzal lehet foglalkozni, amit

"a napi média nyom, most például a CEU-val, mert ez van a figyelem középpontjában. Mondhatom én, hogy hihetetlenül súlyos ügy, hogy közben Mezőtúrra nem lehet átmenni Túrkevéről szülni, mert olyan szar az út. Vagy hogy megszüntették az utolsó iskolát, meg hogy csak négy busz jár. Vagy hogy Szolnokra a 14 éves gyerekek úgy tudnak csak bejutni a középiskolába, hogy ötven percet várnak a csatlakozásra télen-nyáron. Vagy, hogy ismerőseim a fizetésükből nem tudnak megélni, nyugdíjasok nem tudnak magukra fűteni. Akárhány ilyen, az emberek mindennapjait érintő probléma van, senki nem figyel rád. Tartok egy sajttájt, aztán eljön az MTI, esetleg a köztévé, de senki nem veszi át."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.