A Zara visszahív egy szoknyát, mert a rajta szereplő béka hasonlított az altright által túszul ejtett Pepére

DIVAT
2017 április 19., 18:53
comments 140

Pepe egy időben csak egy szimpla internetes mémbéka volt, de aztán teljesen kisajátította az új amerikai szélsőjobbos mozgalom, az altright. Azóta egymást érik a Pepe körüli botrányok, a legújabba pedig most a Zara futott bele: piacra dobtak egy limitált kiadású szoknyát, amin volt egy felvarrt békafej is. Ami sok internetező szerint nagyon hasonlít Pepére, a közösségi oldalakon pedig olyan sokan tiltakoztak, hogy a Zara végül le is szedte a szoknyát a honlapjáról. 

link Forrás

A ruhavállalat szóvivője azért elmondta, hogy a farmerszoknyára rakott békának semmi köze nem volt Pepéhez, azt Mario de Santiago tervezte, és egy évekkel ezelőtti falfestés adta az ötletét. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.