Három Bayern-játékos inzultálta a csapnivalóan bíráskodó Kassaiékat a meccs után

futball
2017 április 19., 06:35
comments 171

Hálás lehet a Real Madrid Kassai Viktornak és a magyar asszisztenseknek a Bayern München elleni tovbbjutásért. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a 84. percben a magyar bíró egy szabályos szerelés után sárga lapot adott Arturo Vidalnak, mivel ez volt a második, ki is állította a chileit. (Ekkor 2-1-re vezetett a Bayern, ezzel hosszabbításra állt a meccs.)

Aztán a magyar bírók a hosszabbítás 105. percében megadták Ronaldo egyértelmű, méteres lesről szerzett gólját. Nem volt ennyire egyértelmű, de lesről szerezte a portugál a Real és saját maga harmadik gólját is a 110. percben. (A vége 4-2 lett.)

Kassain a Real egy meg nem adott 11-est kérhetne számon, de miért tennék, inkább arról beszélnek, hogy a bírói hibák benne vannak a játékban. A bajoroknál viszont egyértlemű csalásról beszélnek. Carlo Ancelotti, a München edzője szerint ők mindenre felkészültek, de Kassai ténykedésére nem. Elképesztőnek nevezte, ami történt, szerinte ilyen ítéletek a negyeddöntőben nem születhetnek. Ancelotti a meccs utáni értékelésében azt mondta, büszke a csapatára, jól küzdöttek, de Kassai hátrányba hozta őket. Tudja, hogy ez benne van a játékban, de nem ennyiszer. Reméli, hogy videó segíti majd a jövőben a bírók munkáját.  

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern klubvezetője is azt mondta, hogy Kassai nem nőtt fel a meccs színvonalához. Philipp Lahm, a csapat kapitánya visszafogottan azt mondta, voltak olyan bírói döntések, amikben pechesek voltak. 

Több játékos azonban sokkal nehezebben viselte a kiesést. Lewandowski, Thiago és a jogtalanul kiállított Vidal az El Chiringuitoa információi szerint már a vegyes zónában inzultálták Kassaiékat, aztán egészen a bírók öltözőjéig kísérték őket, ahonnan biztonsági emberek hajtották el a játékosokat. 

Az ilyenkor szinte alap, hogy a szurkolók széttrollkodták Kassai Wikipedia-oldalát.

A magyar bíró idén már aligha vezet több BL-meccset. Nem ez az első olyan meccse, ami hatalmas viharokat kavar, a 2012-es Európa-bajnokságon a házigazda ukránoknak nem adott meg egy szabályos gólt, ami sokat tett azért, hogy a FIFA vére bevezesse a gólvonali videotechnológiát. Ahogy Bede Márton írta éjjel: A magyar játékvezető mostani tévedéseivel nagyon sokat tett azért, hogy a labdarúgás irányítói még egy lépést tegyenek a régóta fontolgatott videóbíró bevezetése felé. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.