Kaliforniában lelőtt három embert egy rasszista ámokfutó

2017 április 19., szerda 5:11

A rendőrség szerint rasszista támadás történhetett a kaliforniai Fresnoban, ahol kedden Kori Ali Muhammad három embert lelőtt, egy másikat pedig megsebesített. A lövöldözés helyi idő szerint 10:45-kor kezdődött egy katolikus szervezet központjánál.

A 39 éves férfi korábban írt arról a közösségi oldalakon, hogy mennyire gyűlöli a fehéreket, és a kormánnyal is szemben áll. Mind a négy áldozat fehér férfi volt, az egyiküket az autójában ülve érte a találat. A rendőrség szóvivője szerint a támadó célja az volt, hogy annyi embert öljön meg, amennyit csak tud.

Kori Ali Muhammad - Fotó: AFP/FRESNO POLICE Fotó: FRESNO POLICE

Muhammad apja később a Los Angeles Times-nak azt mondta, a fia azt képzelte magáról, hogy egy fehérek és feketék közötti háborúban vesz részt. A támadó szívesen hívta magát Fekete Jézusnak.

Bár a férfi az elfogásánál azt kiabálta, hogy Allahu Akbar, a hatóságok nem terrortámadásként, hanem gyűlölet-bűncselekményként kezelik az ügyet. A rendőrség szóvivője szerint ennek nincs köze a terrorizmushoz, inkább ámokfutásról van szó. Muhammadet már eleve kereste a rendőrség, mert a múlt héten egy külvárosi motelben megölt egy biztonsági őrt. (BBC)