A CÖF elárulta, mennyit kaptak eddig a Fidesztől

POLITIKA
2017 április 20., 07:40
comments 271

Csizmadia László, a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum vezetője a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta,

az elmúlt években 20 és 40 millió forint támogatást kapott a Fidesz pártalapítványától a szervezet.

A Magyar Nemzet azért kereste meg Csizmadiát, hogy megkérdezze, mit gondol az az Adatvédelmi Hatóság javaslatáról, ami szerint az új civiltörvényben nemcsak a külföldről érkező támogatások feltüntetését kellene feltüntetni, hanem a belföldről érkezőket is. Ez alapján tehát a CÖF-nek is fel kellene tüntetnie a kiadványain, hogy azokat a Fidesz támogatta.

A javaslatot azonban Csizmadia nem akarta véleményezni.

A Fidesz a civiltörvény benyújtása körüli vitákban a Soros György által támogatott civilszervezeteket álcivileknek és külföldi ügynököknek nevezte, ennek ellenére a CÖF-öt nem tartjál álcivilnek, még annak ellenére sem, hogy a szervezet nyilvánvalóan csak a Fidesz műholdja.

Ehhez képest míg a Fidesz által kritizált szervezetek honlapjain végig lehet követni a támogatások útját, a CÖF honlapján és beszámolóiban azonban nincs nyoma annak, hogy a pénzük a Fidesztől jönne. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.