Egy hatalmas csecsen megkereste a szovjet emlékművet megdobáló Komáromy Gergőt

2017 április 20., csütörtök 12:23
1456

Egy nap alatt már több mint ötvenezren látták azt a Youtube-ra feltöltött videót, amelyen egy Mogamedként bemutatkozó, jól megtermett grozniji lakos a Szabadság tér egyik pavilonjában beszélget Komáromy Gergővel. A téma a szovjet hősi emlékmű festékkel dobálása, amiért Mogamed bocsánatkérést követelt a garázdaság szabálysértés miatt gyorsított eljárásban harmincezer forintos pénzbírságra ítélt Komáromytól.

Komáromy ezt meg is tette. Mint mondta, a visszajelzések alapján egyértelműnek tűnik már, hogy nem megfelelő célpontot talált az Orbán-kormány elleni tiltakozása kifejezésére, és amúgy is világéletében a békés együttélésért harcolt.

Komáromy érdeklődésünkre elmondta, hogy Mogamed Magyarországon él, az interneten kereste meg. Elmondása szerint békés beszélgetés volt, és bár sok mindenben nem értettek egyet, azt már maga is belátta, hogy akciója sokaknak nem tetszett, még a nagykövetségen is volt visszhangja. Komáromy állította, hogy "kifejezetten fenyegető jellege nem volt" a dolognak, "jót beszélgettek.

Az viszont, hogy "egy kis festékből" ekkora ügy lett, megerősítette abban, hogy

nem szabad Oroszországhoz közeledni.

Komáromy saját Facebook-oldalán ennél is bővebben számolt be a történtekről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt