A CEU rektora EP-s vezetőkkel fórumozik, a néppárti CDU-ból is lesz házigazda

eu
2017 április 21., 07:33
comments 71

Jövő kedden, egy nappal azelőtt, hogy az Európai Parlamentben vitát tartanának a magyarországi helyzetről, a parlamentben külön rendezvényt is tartanak a CEU-ról.

A fórumon előad majd Michael Ignatieff, a CEU rektora is. A programot az ALDE, vagyis a liberális frakció szervezi, de a házigazdák között más oldalakról is vannak politikusok.

Az nem meglepő, hogy az Orbán Viktort rendszeresen élesen kritizáló Guy Verhofstadt belga liberális vezető az egyik, de az mindenképpen figyelemre méltó, hogy Sabine Verheyen is a házigazdák között van. Verheyen a Fideszt is soraiban tudó néppárt képviselője, és a német kormánypártnak, a CDU-nak a tagja.

A házigazdák között van Gienna Pittella is, aki az európai szocialistákat vezeti, és Gabi Zimmer a német Balpárt EP-képviselője.

A rendezvény meghívója:

A másnapi EP-vitán várhatóan felszólal Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

A következő napok nagy kérdése, hogy az európai néppárt kiáll-e a Fidesz mellett, vagy kizárja soraiból, esetleg felfüggeszti a párt képviselőinek tagságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.