A CEU rektora EP-s vezetőkkel fórumozik, a néppárti CDU-ból is lesz házigazda

Jövő kedden, egy nappal azelőtt, hogy az Európai Parlamentben vitát tartanának a magyarországi helyzetről, a parlamentben külön rendezvényt is tartanak a CEU-ról.

A fórumon előad majd Michael Ignatieff, a CEU rektora is. A programot az ALDE, vagyis a liberális frakció szervezi, de a házigazdák között más oldalakról is vannak politikusok.

Az nem meglepő, hogy az Orbán Viktort rendszeresen élesen kritizáló Guy Verhofstadt belga liberális vezető az egyik, de az mindenképpen figyelemre méltó, hogy Sabine Verheyen is a házigazdák között van. Verheyen a Fideszt is soraiban tudó néppárt képviselője, és a német kormánypártnak, a CDU-nak a tagja.

A házigazdák között van Gienna Pittella is, aki az európai szocialistákat vezeti, és Gabi Zimmer a német Balpárt EP-képviselője.

A rendezvény meghívója:

A másnapi EP-vitán várhatóan felszólal Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

A következő napok nagy kérdése, hogy az európai néppárt kiáll-e a Fidesz mellett, vagy kizárja soraiból, esetleg felfüggeszti a párt képviselőinek tagságát.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.