A Párbeszéd politikusai odaláncolták magukat az épülő Miniszterelnökség bejárataihoz

POLITIKA
2017 április 21., 08:29
comments 221

A Párbeszéd kétszer 10 politikusa odaláncolta magát a Budai Várban az épülő Miniszterelnökség két bejáratához. Ezzel tiltakozzanak a Miniszterelnökség, a közjogi méltóságok átköltöztetése és általában a kormány urizáló, autokrata működése ellen. Ács és Haszán kollégák élőben közvetítette az eseményeket a Facebookon:

link Forrás

Molinókat is vittek a zöld párt politikusai, ezeken többek közt "A Köztársaság nem királyság!","Állítsuk meg Orbánt!", "Urizálás helyett alapjövedelmet!", "Rongyrázás helyett egészségügyet!" és "Nem akarunk uralkodót a Várba!" feliratok olvashatóak. Rendőrök gyorsan kerítést húztak a tüntetők mögé, de ennyi történt. Még csak nem is igazoltatták az aktivistákat.  

Az építkezésnek két bejárata van, mindkettőt blokád alá vonták a tüntetők. A torlaszolás úgy néz ki, hogy a munkások ki-be járhatnak, de a járművek nem. A kivitelező képviselője megkérte Szabó Tímeát, hogy időként húzódjanak félre, hogy a járművek be tudjanak menni, de a képviselőnő azt válaszolta, hogy nem tudják teljesíteni a kérést. 

Az építkezés bent folyik, ácsolják az új épület tetejét és alakítják a mellette lévő Karmelita-kolostort, az okoz némi fennakadást, hogy a járművek tényleg nem tudnak bemenni. 

A rendőrök háttérbe húzódtak, néhány civilruhás rendőrnek tűnő (bőrkabátos, kockásinges férfiak beszélgető csoportja) férfi nézegeti a helyszínt. Szabó Tímea azt mondta, hogy maradnak, amíg lehet. 

A rendőrök egyelőre egy aktivista ellen intézkedtek, aki füstgyertyát üzemelt be, hogy ezzel is kifüstölje Orbánt a Várból.

Füstbomba
photo_camera Füstbomba

Elleni szabálysértési eljárás indulhat, mert a rendőrök szerint a füstgyertya birtoklása legális, de a beüzemelése nem. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.