Juncker a jövő héten Sorossal egyeztet a CEU-ról

eu
2017 április 21., 11:36
comments 254

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke jövő csütörtökön Brüsszelben tárgyal Soros Györggyel, a CEU alapítójával, akit a magyar kormány a legnagyobb ellenségének tekint. A megbeszélésen a CEU ellen hozott magyar törvényről lesz szó.

A találkozó előtt egy nappal tart vitát a magyar jogállamiság helyzetéről az Európai Parlament. Ott Frans Timmermans alelnök képviselő majd a bizottságot, és Orbán Viktor Magyarországot.

Jean-Claude Juncker. Fotó: AFP / FREDERICK FLORIN
photo_camera Jean-Claude Juncker. Fotó: AFP / FREDERICK FLORIN

Várhatóan május elején mondja meg a bizottság, hogy jogilag megtámadja-e a lex CEU-t. Politikai nyilatkozatok szintjén már több biztos is határozottan elítélte a magyar törvényt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.