Nem terrorista volt, egyszerűen csak meg akarta shortolni a csapat részvényeit a dortmundi robbantó

bűnügy
2017 április 21., 06:23
comments 142
AFP PHOTO / Sascha Schuermann
photo_camera A dotrmundi busz, ami mellett három bomba robbant, miután elhagyta a AFP PHOTO / Sascha Schuermann

A dél-németországi Tübingen városában a szövetségi rendőrség letartóztatott egy 28 éves német-orosz állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő követte el a bombatámadást múlt kedden a Borussia Dortmund BL-mérkőzésre tartó csapatbusza ellen. 

Sergej W.-ről annyit biztosan tudni, hogy ugyanabban a németországi hotelben tartózkodott a támadás előtt, a szobájából pedig kitűnő kilátás volt arra az útszakaszra, ahol bekövetkezett a bombarobbanás, ami megsebesítette a csapat hátvédje, Marc Bartra karját. 

A Bild szerint egészen morbid motivációk hajthatták a férfit: Sergej állítólag opciót vásárolt arra, hogy eladja a csapat részvényeinek 15 ezer darabját 78 ezer euróért, így jelentőset szakított volna azon, ha a támadás durvábban sül el, és a részvények ára hirtelen zuhanni kezd. 

A dolog csak részben jött be, a BVB részvényeinek ára 5,73 euróról 5,4-re esett, és ugyan valamivel ezután emelkedett, végül mégis alacsonyan maradt, mert az incidenst követően a csapat végül kiesett a Monaco elleni negyeddöntőben. Az UEFA érthetetlen módon az eset másnapján már meccsre kényszerítette a németeket, akik otthon 3-2-re kikaptak a franciáktól, és idegenben már nem tudták ledolgozni ezt a hátrányt. (Deutsche Welle / Bild)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.