A Kétfarkú Kutya Párt békemenete dühösen vonult utcára, hogy visszavegye azt az elmúlt hetekben randalírozó pár 10 tüntetőtől

POLITIKA
2017 április 22., 12:34
comments 552

Eleinte azt sem lehetett tudni, hogy tényleg lesz-e tüntetés, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt (és már hivatalosan is bejegyzett párt) meghirdette a saját békemenetét, mint írták: „A kormányért és Oroszországért. Mindenki más ellen.”

Fotó: Ács Dániel
photo_camera Fotó: Ács Dániel

Aztán kiderült, hogy létező program, az ironikusan kormánypárti menet pár ezer tüntetővel, az Oktogontól a Blahára, onnan pedig aztán tovább a Deák Ferenc tér irányába vonult. A Fidesz legendás kampánydala a Listen to Your Heart, illetve szovjet mozgalmi dalok szóltak, miközben a tüntetők azt skandálták, hogy: „Le a sajtószabadsággal!”, meg hogy Civil szar!”

photo_camera Fotó: Ács Dániel

Néhány transzparens:

  • Pesti srácokat vidékre!
  • Kisvasutat Moszkváig!
  • Két Orbánt!
  • Ne vásárolj a CEU-ban!

Kovács Gergely, az MKKP vezetője a mikrofonba bemondta, hogy:

„Azért jöttünk most ide, hogy visszavegyük az utcát. Visszavegyük az utcát attól a pár 10 embertől, akik az elmúlt hetekben a belvárosban randalíroztak. Rendőröket erőszakoltak, felgyújtották a középületeinket, csak azért, hogy illegális bevándorlók milliárdjait telepítsék ide.”

link Forrás

Azt is mondta, biztatják a kormányt, hogy menjen tovább az úton, amin elindult:

„Végre Európában van egy ország, ami bátran fel meri vállalni, hogy lebontja ezt a nevetséges demokráciát. Jó az irány, de még mindig messze van Oroszország!”

link Forrás

Azon is felháborodott, hogy még nem építették át az összes kórházat stadionná, és hogy ugyan megszűntek a magán-nyugdíjpénztárak, de még mindig kapunk nyugdíjat. Azt reméli, sikerül annyira felidegesíteniük magukat, hogy a végén megtámadják Brüsszelt.

Ezután – Bencsik Andrást és Bayer Zsoltot parodizálva – az erőszak, az uszítás, az agresszió, és a külföldi migránsok ellen üvöltöztek, magyar migránsokat követelve:

link Forrás

A hivatalos program után a vonulók egy része a Szabadság térre ment át nem hivatalosan bulizni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.