Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint Orbánnak változtatnia kell a CEU-törvényen, ha a Brüsszel ezt kéri

politika
2017 április 22., 12:02
comments 156

Interjút adott a Der Spiegel nevű német hetilapnak Manfred Weber, az Európai Népppárt frakcióvezetője, ahol szót ejtett többek között Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormányának ügyeiről, így a két hete elfogadott CEU-törvényről is.

Weber szerint meg kell várni, milyen döntést hoz az Európai Bizottság abban a kérdésben, hogy összeegyeztethető-e az uniós joggal a CEU-törvény.

Ha a brüsszeli bizottság utólagos javításokat kér, akkor azoknak Orbánnak eleget kell tennie,

mondta Weber, aki szerint nem képezhetik alku tárgyát olyan európai alapelvek, mint a kutatás és az oktatás szabadsága.

Weber állítja, „világosan beszélünk majd” Orbánnal az április 29.-i uniós csúcs előtti EPP-találkozón, és „nincs EPP-tagság minden áron”. Weber szerint Orbán mindig kipuhatolja, meddig mehet el, végső soron mégis hű maradt eddig az EU alapszerződéseihez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.