Orbán nem bír magával: a CEU-botrányban kijelölt tárgyalójával is csak trollkodni akart

POLITIKA
2017 április 22., 08:33
comments 292

Nagyon úgy néz ki, hogy csak egy hatalmas blöff volt a CEU-botrány miatt felkért Altusz Kristóf bedobása, ugyanis elvileg a nemzetközi egyetemek ügyében kellene tárgyalnia.

Orbán aznap dobta be a külügy egyik helyettes államtitkárának nevét, amikor az Egyesült Államok teljes diplomáciai és kormányzati gépezetével kiállt a CEU mellett, és közölte a magyar kormánnyal, hogy ne velük akarjon tárgyalni, hanem az ellehetetleníteni kívánt CEU-val.

Csakhogy az Index kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt a választ adta, hogy:

„Megbízatásának átvételét követően Altusz Kristóf haladéktalanul megkezdte a szükséges egyeztetéseket és kapcsolatban áll a törvénymódosítás által érintett országok diplomáciai képviseleteivel. Ennek eredményeképp már a jövő hét folyamán tárgyalást folytat Malajzia és Thaiföld budapesti nagyköveteivel.”

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese már egy hete megmondta, hogy Altusz Kristóffal sem ülhetnek le tárgyalni, „mert őt is azzal bízták meg, hogy az amerikai hatóságokkal tárgyaljon”. Azt mondta:

„Attól tartok, velünk ő nem is fog akarni tárgyalni. Sőt, úgy tűnik, hogy igazából az amerikaiakkal sem.”

Fotó: Botos Tamás
photo_camera Fotó: Botos Tamás

Minden jel szerint tehát Orbán Viktor nem bír magával. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.