Ötvenezren tüntettek a német szélsőjobb párt ellen Kölnben

külföld
2017 április 22., 14:28
comments 60

Több tízezer ember tüntett Kölnben az Alternative für Deutschland (AfD) kongresszusán, a tüntetők egy kisebb csoportja a rohamrendőrökkel is összecsapott.

Photo: Marius Becker/dpa
photo_camera "És a nagyapám azt mondta: ne már, hogy megint a nácik!" Photo: Marius Becker/dpa

De nem csak a tüntetés volt érdekes, hanem az is, ami a pártkongresszuson történt. Az AfD egyik társelnöke és egyben legismertebb arca, Frauke Petry ugyanis tett egy javaslatot, miszerint a pártnak együttműködést kellene keresnie más pártokkal, és bizonyos ügyekben kompromisszumokat kellene keresnie. A küldöttek nagy többsége azonban leszavazta, hogy a javaslatot egyáltalán napirendre vegyék.

Az AfD nemrég alakult, jelenleg parlamenten kívüli, de már számos tartományi törvényhozásba bejutott és jó esélyekkel indul az októberi szövetségi választásokon is. (BBC, Zeit)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.