13 könyv, amiről mindenki azt hazudja, hogy olvasta, pedig csak a filmet látta

ÉLET
2017 április 23., 12:13
photo_camera bestofpuaforum.tumblr.com 

Egy kétezer fő bevonásával készített közvélemény-kutatás felnőttek olvasási szokásairól érdeklődött. Kiderült belőle, hogy a 18 és 35 év közöttiek 64 százaléka hazudik olvasási szokásairól (= úgy csinál, mintha sokat olvasna, pedig nem), és az is kiderült, melyek azok a könyvek, amikről az emberek legtöbbször hazudják azt, hogy olvasták, pedig csak filmen látták. 

A kutatás sajnos külföldiek bevonásával készült, nem pedig moly.hu-s aktivitásukat Facebookra minden egyes alkalommal kiposztoló ismerőseinkkel, de azért így is elég szórakoztató. Íme: 

 1. Ian Fleming – James Bond könyvek
 2. J.R.R. Tolkien – A Gyűrűk Ura 
 3. C.S. Lewis – Narnia krónikái 
 4. Dan Brown – A Da Vinci-kód 
 5. Suzanne Collins – Éhezők viadala 
 6. Irvine Welsh – Trainspotting 
 7. L. Frank Baum – Óz, a nagy varázsló 
 8. Helen Fielding – Bridget Jones naplója 
 9. Stieg Larsson – A tetovált lány 
 10. Mario Puzo – A keresztapa 
 11. Ken Kesey – Száll a kakukk fészkére
 12. Gillian Flynn – Holtodiglan
 13. Khaled Hosseini – Papírsárkányok

via Independent 

A címlapképen a síró J.R.R Tolkien látható

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.