A brit liberálisok újabb Brexit-népszavazást ígérnek a programjukban

külföld
2017 április 23., 15:00
comments 166

A brit Liberális Demokrata Párt azt ígéri az új választási programjában, hogy újabb Brexit-népszavazást írnának ki, amikor már az EU-val folytatott tárgyalások eredményeképpen jobban látszik majd, mi is jár majd a Brexittel.

A párt vezetői azt mondták, nekik a konzervatívokhoz és a Munkáspárthoz képest kell politikai alternatívát nyújtaniuk, és ezt úgy tudják megtenni, ha a Brexit-népszavazáson az EU-ban maradás mellet voksoló EU-párti briteket képviselik, hiszen ezt a csoportot lényegében mindkét nagy párt magára hagyta.

A liberális demokraták régóta a brit belpolitika harmadik legbefolyásosabb erejét alkotják, a parlamentbe azonban a brit választási rendszer sajátosságai miatt nem nagyon volt esélyük bekerülni. A konzervatívok most is azzal kampányolnak ellenük és a kisebb pártok ellen, hogy veszélybe kerülne az ország kormányozhatósága, ha nem csak a két nagy párt (a konzervatívok és a Munkáspárt) képviselői kerülnének be a törvényhozásba. Ebben az esetben ugyanis elképzelhető lenne, hogy egyik pártnak sem lenne önmagában többsége a Képviselőházban, a koalíciós kormányzás lehetőségét pedig a konzervatívok egyenesen káoszként írják le. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.