Áder kedden órát tart a Trefortban, a gimnázium tanárai tiltakoztak a CEU-törvény ellen

oktatás
2017 április 23., 15:34

Áder János köztársasági elnök kedden az egyik legjobb magyar gimnáziumba, a budapesti ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba látogat, ahol rendhagyó órát is tart majd a diákoknak. A látogatás eléggé érdekesnek ígérkezik, már csak azért is, mert korábban a gimnázium 40 tanára tiltakozó nyilatkozatot tett közzé, és élesen bírálták a CEU elleni törvényt. Azt írták, sem a jogszabály elfogadásának módjával, sem a tartalmával és szellemiségével nem értenek egyet.

Az aláírók között van Gerőcs László, az ország legismertebb matektanára is, aki már korábban, Hoffmann Rózsa államtitkársága idején is bírálta a kormányzati oktatáspolitika egyes lépéseit.

Az Index szerint az iskolában vita volt a tanárok egy része által aláírt nyilatkozat miatt, de végül engedték, hogy az aláírók a gimnázium honlapján hozzák nyilvánosságra a dokumentumot. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.