A Jobbik plakátrongálásért feljelenti Kósa Lajos asszisztensét

2017 április 24., hétfő 15:57
57

A Jobbik feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen köztéri plakátjaik megrongálása miatt – közölte Jakab Péter szóvivő, miután az Alfahír arról írt:

egy email szerint Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető asszisztense, Csonka László arra biztatta a tagságot, hogy „díszítsék fel” a Jobbik plakátjait.

Fotó: Balazs Beli

A jobbikos lap kérdésére Csonka László azt mondta, a plakátok hazugak, ezért szerinte azok ellen bármi elkövethető, majd arra a bírósági döntésre hivatkozott, amit 2015-ben hoztak a Fidesz menekültellenes plakátjait megrongáló aktivisták ügyében. Aszerint politikai véleménynyilvánításnak minősül egy politikai plakát módosítása, így csak szabálysértésnek minősül, nem bűncselekmény, ha a plakát mögötti vázat nem éri kár. A fideszes politikus ezért azt mondta:

„Fölgyújtani ugye nem lehet, mert az magát a tartószerkezetet sértené, de azzal, hogy feliratokat tegyenek rá, vagy lefessék, teljes mértékben egyetértek.”

Jakab Péter szerint a kormánypárti politikusok ahelyett, hogy szembenéznének az igazsággal és bocsánatot kérnének „minden lopásért”, el akarják takarni az igazságot.

Jakab Péter azt mondta, az esetet nem hagyják következmények nélkül, és feljelentést tesznek, Orbán Viktor miniszterelnöktől pedig azt kérik, hogy hívja vissza a „szabadcsapatait” – írja az MTI.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt