A Jobbik plakátrongálásért feljelenti Kósa Lajos asszisztensét

bűnügy
2017 április 24., 15:57
comments 54

A Jobbik feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen köztéri plakátjaik megrongálása miatt – közölte Jakab Péter szóvivő, miután az Alfahír arról írt:

egy email szerint Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető asszisztense, Csonka László arra biztatta a tagságot, hogy „díszítsék fel” a Jobbik plakátjait.

Ezeket a jobbikos plakátokat akarja eltakarítani a kormány
photo_camera Fotó: Balazs Beli

A jobbikos lap kérdésére Csonka László azt mondta, a plakátok hazugak, ezért szerinte azok ellen bármi elkövethető, majd arra a bírósági döntésre hivatkozott, amit 2015-ben hoztak a Fidesz menekültellenes plakátjait megrongáló aktivisták ügyében. Aszerint politikai véleménynyilvánításnak minősül egy politikai plakát módosítása, így csak szabálysértésnek minősül, nem bűncselekmény, ha a plakát mögötti vázat nem éri kár. A fideszes politikus ezért azt mondta:

„Fölgyújtani ugye nem lehet, mert az magát a tartószerkezetet sértené, de azzal, hogy feliratokat tegyenek rá, vagy lefessék, teljes mértékben egyetértek.”

Jakab Péter szerint a kormánypárti politikusok ahelyett, hogy szembenéznének az igazsággal és bocsánatot kérnének „minden lopásért”, el akarják takarni az igazságot.

Jakab Péter azt mondta, az esetet nem hagyják következmények nélkül, és feljelentést tesznek, Orbán Viktor miniszterelnöktől pedig azt kérik, hogy hívja vissza a „szabadcsapatait” – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.