Nem igaz a pletyka, hogy a Szegedi Tudományegyetem a Neptun helyett inkább átáll a papír leckekönyvekre

A szegedi egyetemen nemrég bezárták az eddig használatos elektronikus tanulmányi rendszert, az ETR-t, és bejelentették, hogy átállnak a konkurens Neptunra. Ezzel egy időben elterjedt a gonosz pletyka, hogy az egyetem nem is a Neptunra áll vissza, ehelyett újra bevezeti a kőkorszaki, papír leckekönyvet (közkeletű nevén az indexet). 

Erre mintegy bizonyítékul keringeni kezdett a szegedi egyetemisták körében két fotó, amik állítólag a „lektoriból" szivárogtak ki, és üres indexeket, illetve egy 32 512 leckekönyv megrendeléséről szóló papírt ábrázolnak: 

Kérdéseünkre az egyetem közkapcsolati igazgatósága közölte:

„Az utóbbi időben rengeteg tévhit terjedt az új tanulmányi rendszer bevezetésével kapcsolatban, ezek közül a legelképesztőbb és talán a »legextrémebb«, hogy a Neptun helyett a Szegedi Tudományegyetem visszaáll a papíralapú indexek használatára. Ezen értesüléseket hivatalosan is szeretnénk megcáfolni. A Neptun bevezetése gond nélkül zajlik, mivel az SZTE munkatársai az elmúlt hónapokban előkészítettek mindent a zökkenőmentes átmenet érdekében.”

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.