Zsuzsanna, a hős magyar asszony takarítja családjával a szemetet az indiai tengerparton

Indiában nyakig ér a szemét, olyannyira, hogy a miniszterelnök, Narendra Modi meghirdette a Swachh Bharat Abhiyant, pontosabban a स्वच्छ भारत अभियान-t, vagyis a Tisztítsd meg Indiát mozgalmat. A Mumbai Times meg is találta a mozgalom egyik élharcosát, Zsuzsanna Ferraót, aki férjével, az indiai Lisbonnal, illetve két gyerekükkel, a hároméves Luciusszal és a mindössze 19 hónapos Naschával minden vasárnap kimegy Vasai lepusztult, teliszemetelt tengerpartjára, a Rangaon beachre, és két zsáknyi szemetet szed össze.

„Az én országomban nincs tengerpart, de sok folyó és tó van, amelyek általában tiszták – nyilatkozta Zsuzsanna, aki négy éve él Vasaiban, a Mumbai Timesnak. – Indiát hazámnak tekintem, és úgy gondolom, mindent meg kell tennünk azért, hogy tisztán tartsuk.”

„Egy külföldi idejön, és feltakarítja az indiai tengerpartot. Szégyellhetjük magunkat. Tanulnunk kéne tőlük” – nyilatkozta Ramesh Gharat helyi lakos, szintén a Mumbai Timesnak. 

Zsuzsannának hatalmas fel (प्रसिद्ध बनें)!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.