Távozik a Cseh Tamás Programért felelős NKA alelnök

politika
2017 április 25., 17:15
comments 104

Szűkszavú közlemény jelent meg az MTI-ben, miszerint közös megegyezéssel távozik posztjáról Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke. Az EMMI közleménye szerint Doncsev András május 1-jei hatállyal távozik posztjáról. Az új alelnök személyéről Balog Zoltán, az NKA elnöke a közlejövőben egyeztet Fekete Györggyel, a Magyar Művészeti Akadémia elnökével.

Április közepén írta meg a Magyar Nemzet, hogy meneszthetik Doncsevet, egyes források szerint azért, mert a Cseh Tamás Programban túl sok „liberális” zenekar nyert támogatást. 

Doncsev akkor azt mondta, hogy az a kategória, hogy liberális zenekar, nem létezik, ilyen kritika tehát nem is érhette. Így fogalmazott: „Egy zenész vagy jó, vagy rossz, egy zenekar pedig vagy minőségi és hiteles, vagy pocsék és hiteltelen, de liberális zenészről, liberális zenekarról még nem hallottam. A támogatásra jogosultak esetében csak a minőség számít, hogy a díjazottak hova adják a szavazatukat, azt nem tudom, és nem is feladatom foglalkozni vele.”

Most az Index érte utol Doncsevet, aki elmondta, hogy őt is váratlanul érte, hogy leváltották, munkájára korábban nem kapott kritikát Balogtól, annyival indokolták a döntést, hogy megromlott vele a bizalmi viszony. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.