Civilek akcióznak a Parlamentben az Igazságügyi Bizottság ülésén

POLITIKA
2017 április 25., 10:00
comments 236

Rubovszky György: "Aljas módon betörtek a bizottság ülésére"

Civi szervezetek vezetői és munkatársai tiltakoznak a civil törvény ellen. Rubovszky György, elnök először berekesztette volna, majd rövid tanakodás után végül a napirend szerint engedte folytatni az ülést. Az aktivisták nem mozdulnak, az őrség egyelőre nem lépett fel velük szemben. A civilek tábláikon egyenként szólítják fel a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a törvényt. 

Széll Bernadett es Hadhazy Ákos beadott egy módosító javaslatot, eszerint nem csak a külföldről támogatott, hanem a közpénzből támogatott szervezetekre is vonatkozna a törvény. Széll szerint a külföldi finanszírozás most is lekövethető, a közpénzes finanszírozás az, ami átláthatatlan, hiszen például a CÖF fittyet hány az átlathatósági szabályokra.

A bizottsági ülés utáni sajtótájékoztatóján Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány munkatársa elmondta, hogy bár a parlamenti törvény alapján a bizottsági ülések mindenki számára nyilvánosak, őket mégsem akarták beereszteni. Végül Szél Bernadett engedte be őket a terembe, ahol a róluk szóló törvény bizottsági vitája zajlott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt