Törpevíziló született a nyíregyházi állatkertben

ÁLLAT
2017 április 25., 12:29
comments 76

Kéthetes, 11,4 kilós és bika. Ezeket lehet tudni egyelőre a nyíregyházi állatkert legújabb tagjáról. 

link Forrás

A törpevíziló az egyik legkésőbb, a 19. század végén felfedezett nagytestű emlősfaj. A rejtett életmódot folytató, félénk állat a nyugat-afrikai esőerdők mélyén él, alig 2000 maradt már csak a természetben, ráadásul élőhelyeinek csökkenése és a vadászat veszélyezteti. 

photo_camera Fotó: Balázs Attila/MTI

Állatkertben sem gyakori a törpevíziló bébi, tavaly az egész világon összesen 19 egyed látott napvilágot a világon. A Nyíregyházi Állatparkban harmadik alkalommal születik ilyen faj, 2011-ben látott napvilágot a bébi víziló nővére, majd 2015-ben egy másik testvére, aki az akkori feljegyzések alapján naponta negyed kilogrammal gyarapodott, így ennél az utódnál is hasonló értékeket várunk majd.

link Forrás

Az Európai Állatkertek és Akvárium Szövetsége tenyészprogram keretében szaporítja, melyhez a Nyíregyházi Állatpark 2006-ban csatlakozott. Jelenleg a Dániából érkezett apa, a francia anya, és a 2 hetes utód él a kertben. ( testvérei már elkerültek másik állatkertbe)  

Broutille, a 18 éves anyaállat jelen esetben is nagyon gondos, naponta 4x-5x szoptatja a 190 nap után világra jött kicsinyét, aki 2-4 hónapos korában kezd majd el szilárd táplálékot fogyasztani, ami szénából, zöldség- és gyümölcsfélékből áll majd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.