Juhász Péter pert nyert a Fidesz ellen

2017 április 26., szerda 11:51

A személyiségi jogi per elsőfokú ítélete szerint a Fidesz és az MTI (jogutódja a Duna Médiszolgáltató Zrt.) is megsértette az Együtt elnökének jó hírnevét, amikor azt állította: az ellenzéki politikus részegen vagy bedrogozva plakátokat rongált – írta meg a 24.hu. A Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint a kormánypárt és az állami hírügynökség is 200-200 ezer forintot köteles fizetni.

Juhász Péter 2014-es önkormányzati választási kampányplakátja, amit drogosozó szöveggel ragasztottak át

Az ítélet szerint az MTI és a Fidesz is megsértette Juhász jó hírnevét, amikor valótlanul állították, illetve híresztelték, hogy az Együtt politikusa 2014-ben polgármesterjelöltként a biztonsági kamerák felvételei szerint dülöngélve, nyilvánvalóan alkoholos vagy drogos állapotban plakátokat rongált. Ezt semmilyen felvétel nem bizonyította, így a bíróság az állítást – ha nem is becsületsértőnek, de – Juhász jó hírnevét sértőnek találta.

Az érdekes, hogy a Fidesz tagadta, hogy tőle származott volna a közlemény, amit egyébként az MTI-től átvett. Az MTI a perben nem tudta igazolni, hogy a közlemény a Fidesztől érkezett, csak nem a megszokott úton, az Országos Sajtószolgálaton keresztül, ezért a bíróság szerint úgy kell tekinteni, hogy tőle származik, és ellenőrizetlen forrásból származó közleményt tett közzé. A Fideszt csak az átvétel miatt ítélték el. (24.hu)