770 ezer forintot talált egy elveszett tárcában, visszaadta a tulajdonosának

PÉNZ
2017 április 27., 12:10
comments 159

A péceli Móricz Krisztina hétfőn elment egy plázába mozizni, majd a film után, kifelé jövet, a félhomályban egy tárgyba botlott. Mikor felvette a földről, vette csak észre, hogy egy pénztárca, amiben jó csomag köteg pénz lapul. Egész pontosan 770 ezer forint, két bankkártya, jogsi, személyi. Rengeteg pénz ez, több például, mint amennyi a miniszterelnöknek összesen van! 

Kriszta azt mondta a Borsnak, eszébe sem jutott, hogy eltegye vagy elköltse a pénzt, egyből a tulajdonosát kereste a tárcának, és nem kért cserébe jutalmat sem. Miután a tudakozón és Facebookon se találta a tulajdonost, a mozinál meghagyta a telefonszámát, és aztán csörgött a telefon. Kiderült, hogy egy kétgyerekes szülő hagyta a teremben a tárcát, és azért volt nála ennyi pénz, mert másnap be kellett fizetnie valamit. Kriszta nem fogadott el jutalmat, csak egy egész családnak szóló ebédmeghívást. Hát, ilyen is van. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.