Az EU-tól lenyúlt pénzből kampányol az EU ellen Marine Le Pen pártja

külföld
2017 április 27., 14:57
comments 144

Az EU-ellenes Marine Le Pen pártját azzal gyanúsítják, hogy 5 millió eurót sikkaszthatott el az Európai Parlamenttől olyan fantom alkalmazottakon keresztül, akik valójában nem is ott dolgoztak. A Nemzeti Front munkatársai ellen indított vizsgálatból derült ki, hogy az intézmény kétszer annyi pénzt fizetett ki a pártnak, mint azt korábban gondolták.

Marine Le Pen
photo_camera Marine Le Pen az Európai Parlamentben -  Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

A Nemzeti Frontnak jelenleg 24 képviselője ül az Európai parlamentben, ami a legnagyobb francia küldöttségnek számít. Többek között Marine Le Pen is innen kapja a fizetése felét.

A gyanú szerint a pénzt olyan pártalkalmazottaknak fizették ki, akik valójában nem Brüsszelben, hanem Franciaországban építik Le Pen pártját. A kamu kifizetések 2012 óta mehetnek. 

A Nemzeti Front tagadja a vádakat, Le Pen szerint csak politikai bosszúról van szó, de a színlelt szerződések miatt már a francia hatóságok is vizsgálódnak. Az ügy azért jöhetett most elő, mert május 7-én tartják a francia elnökválasztás második fordulóját, ahol Marine Le Pen lesz Emmanuel Macron ellenfele. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.