Betiltották Hodorkovszkij szervezetét Oroszországban, ami tüntetést akart tartani

külföld
2017 április 27., 11:59
comments 98

Szombatra tervezett országos tüntetéseket az Open Russia nevű politikai mozgalom, az orosz ügyészség viszont betiltotta a szervezet működését, tevékenységét "nemkívánatosnak" minősítve.

Betiltották a brit bejegyzésű Open Russia szervezetet, az Open Russia mozgalmat és az amerikai Institute of Modern Russia-t is. Az Open Russia alapítója Mihail Hodorkovszkij, egykori oligarcha, Putyin politikai ellenfele.

"Tevékenységük célja tüntetések indítása, Oroszország politikai helyzetének destabilizációja, fenyegetést jelentenek az alkotmányos rendre és az állambiztonságra" - áll az ügyészség közleményében. Ez azt jelenti, hogy mostantól bűncselekménynek minősül, ha valaki ezeknek a szervezeteknek dolgozik. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.