Kaposváron betiltották a Kétfarkú Kutya Párt járdafestéseit

bűnügy
2017 április 27., 20:57
comments 192

Csütörtökön a kaposvári közgyűlés ülésén a fideszes képviselők megszavazták azt az előterjesztést, ami alapján bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában is  büntethető lesz, ha valaki összefesti a járda vagy a közút felületét. 

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook
photo_camera Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Szita Károly polgármesternek ugyanis elege lett abból, hogy a Kétfarkú Kutya Párt kiszínezi a járdák repedéseit. A polgármester a közgyűlésen azt mondta:

Lehet kutyát-békát kiabálni, lehet transzparenseket, zászlókat lobogtatni, de rongálni nem lehet. Amit a kaposváriak létrehoztak, azt nem teheti tönkre senki. Nem engedhetjük összefirkálni a szobrokat és a házfalakat, nem engedhetjük kifesteni az utakat és a járdákat, mert ezek a kaposváriak közösségéé, amelyekre sok pénzt költöttünk. Ezeket meg kell óvni és meg is fogjuk óvni.” 

A rendelkezés május elsejétől lép érvénybe. (kaposvarmost.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.