Mészáros Lőrinc vagyona 100 milliárd forinttal nőtt, már az 5. leggazdagabb magyar

gazdaság
2017 április 27., 04:55
Mészáros Lőrinc, a Visonta Projekt Kft. tulajdonosa és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a cég búzafeldolgozó üzemének alapkőletételén Visontán 2017. április 24-én
photo_camera Mészáros Lőrinc, a Visonta Projekt Kft. tulajdonosa és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a cég búzafeldolgozó üzemének alapkőletételén Visontán 2017. április 24-én Fotó: Komka Péter / MTI

Megjelent a napi.hu szokásos éves összesítése a 100 leggazdagabb magyarról. Az élen továbbra is Csányi Sándor áll, 2011 óta zsinórban hetedszer - tavaly 60 milliárd forinttal nőtt a vagyona, így már 260 milliárdja van. De így sem ő volt a tavalyi év legnagyob nyertese, hanem Mészáros Lőrinc, akinek 

a tavalyi eredményhez képest 100 milliárd forinttal, 120 milliárdra nőtt a vagyona, így a 31. helyről az 5. helyre ugrott.

Kettőjük között Bige László-Gattyán György-Demján Sándor a sorrend. A száz szereplő összvagyona 3380 milliárd forint, ez 600 milliárddal több a tavalyinál.

A százas rangsorban hét új szereplő bukkant föl idén: Fülöp Gábor (77.) a mezőgazdaságban, Fazekas Zsolt (87.) a kereskedelemben, Barkász Sándor (94.) a mélyépítésben, Kuna Tibor (97.) a kommunikációban (róla itt írtunk), Gerendai Károly (98.) a szórakoztatóiparban, Fülöp László (99.) a környezetvédelmi iparban, Kovács Attila (100.) az ingatlanfejlesztésben érdekelt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.