Mészáros százmilliárdos gyarapodásánál csak az a durvább, ha továbbgondolod ezt a számot

meghökkentő tudomány
2017 április 27., 10:37
comments 195

A nap adata, hogy Mészáros Lőrinc vagyona 100 milliárd forinttal növekedett egyetlen év alatt, ami a magyar gazdaságtörténetben is páratan teljesítmény, és ezzel már az ötödik leggazdagabb magyar lett, 

és hol van még a vége.

Az évi 100 milliárd gyors osztás-szorzásra sarkallt többeket, leghamarabb mind-breaking news tumblr-felhasználó rakta össze, hogy nézett ki az aranytalléros medencébe újra és újra fejest ugró Mészáros elmúlt egy éve.

  • Naponta 274 millió forinttal nőtt a vagyona
  • Vagyis óránként körülbelül 11 millió forinttal
  • Vagyis percenként körülbelül 180 ezer forinttal
  • és már ott is vagyunk, hogy másodpercenként körülbelül 3100 forinttal.

Ami, folytatja a felhasználó, azt jelenti, hogy ha Mészáros Lőrinc sétál az utcán, és meglát egy ötezrest, és feltételezzük, hogy a lehajolás, a papír felemelése, a felegyenesedés, majd a pénz zsebre vágása két másodpecet vesz igénybe, 

akkor nem éri meg neki lehajolni, mert jobb ennél az órabére.

Ahogy az interneten mondják:

Innen érdemes továbbgondolni, hogy tavalyi beszélgetésünk alatt, ha csak azt nézzük, hogy 6:48 a videó, körülbelül 1,3 millió forinttal nőtt a vagyona. 

link Forrás

Aminek persze nincs sok értelme, hiszen maga a felvétel ennél több idő volt. De azért nem sokkal kevesebb értelme van, mint komoly arccal kimondani azt, hogy Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt 100 milliárd forinttal nőtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.