Mészáros százmilliárdos gyarapodásánál csak az a durvább, ha továbbgondolod ezt a számot

A nap adata, hogy Mészáros Lőrinc vagyona 100 milliárd forinttal növekedett egyetlen év alatt, ami a magyar gazdaságtörténetben is páratan teljesítmény, és ezzel már az ötödik leggazdagabb magyar lett, 

és hol van még a vége.

Az évi 100 milliárd gyors osztás-szorzásra sarkallt többeket, leghamarabb mind-breaking news tumblr-felhasználó rakta össze, hogy nézett ki az aranytalléros medencébe újra és újra fejest ugró Mészáros elmúlt egy éve.

  • Naponta 274 millió forinttal nőtt a vagyona
  • Vagyis óránként körülbelül 11 millió forinttal
  • Vagyis percenként körülbelül 180 ezer forinttal
  • és már ott is vagyunk, hogy másodpercenként körülbelül 3100 forinttal.

Ami, folytatja a felhasználó, azt jelenti, hogy ha Mészáros Lőrinc sétál az utcán, és meglát egy ötezrest, és feltételezzük, hogy a lehajolás, a papír felemelése, a felegyenesedés, majd a pénz zsebre vágása két másodpecet vesz igénybe, 

akkor nem éri meg neki lehajolni, mert jobb ennél az órabére.

Ahogy az interneten mondják:

Innen érdemes továbbgondolni, hogy tavalyi beszélgetésünk alatt, ha csak azt nézzük, hogy 6:48 a videó, körülbelül 1,3 millió forinttal nőtt a vagyona. 

Aminek persze nincs sok értelme, hiszen maga a felvétel ennél több idő volt. De azért nem sokkal kevesebb értelme van, mint komoly arccal kimondani azt, hogy Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt 100 milliárd forinttal nőtt.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.