Mészáros százmilliárdos gyarapodásánál csak az a durvább, ha továbbgondolod ezt a számot

2017 április 27., csütörtök 8:37
200

A nap adata, hogy Mészáros Lőrinc vagyona 100 milliárd forinttal növekedett egyetlen év alatt, ami a magyar gazdaságtörténetben is páratan teljesítmény, és ezzel már az ötödik leggazdagabb magyar lett, 

és hol van még a vége.

Az évi 100 milliárd gyors osztás-szorzásra sarkallt többeket, leghamarabb mind-breaking news tumblr-felhasználó rakta össze, hogy nézett ki az aranytalléros medencébe újra és újra fejest ugró Mészáros elmúlt egy éve.

  • Naponta 274 millió forinttal nőtt a vagyona
  • Vagyis óránként körülbelül 11 millió forinttal
  • Vagyis percenként körülbelül 180 ezer forinttal
  • és már ott is vagyunk, hogy másodpercenként körülbelül 3100 forinttal.

Ami, folytatja a felhasználó, azt jelenti, hogy ha Mészáros Lőrinc sétál az utcán, és meglát egy ötezrest, és feltételezzük, hogy a lehajolás, a papír felemelése, a felegyenesedés, majd a pénz zsebre vágása két másodpecet vesz igénybe, 

akkor nem éri meg neki lehajolni, mert jobb ennél az órabére.

Ahogy az interneten mondják:

Innen érdemes továbbgondolni, hogy tavalyi beszélgetésünk alatt, ha csak azt nézzük, hogy 6:48 a videó, körülbelül 1,3 millió forinttal nőtt a vagyona. 

Aminek persze nincs sok értelme, hiszen maga a felvétel ennél több idő volt. De azért nem sokkal kevesebb értelme van, mint komoly arccal kimondani azt, hogy Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt 100 milliárd forinttal nőtt.