Saját európai pártja kéri Orbánt, hogy módosítsa a lex CEU-t

POLITIKA
2017 április 27., 18:53
comments 272

A Bruxinfónak csütörtökön sikerült megszólaltatnia Siegfried Muresant, az Európai Néppárt (EPP) szóvivőjét, aki azt mondta, az EPP elnöksége szombaton arra fogja kérni Orbán Viktort, hogy az Európai Bizottság által megszabott egy hónapos határidőn belül, a testület jogi kifogásainak megfelelően módosítsa a magyar felsőoktatási törvényt.

photo_camera Fotó: EMMANUEL DUNAND

Az EPP, amelynek a FIDESZ is tagja, szombaton reggel ül össze Brüsszelben, hogy Orbán Viktor részvételével áttekintsék az aktuális magyar ügyeket, különös tekintettel a lex CEU-ként ismertté vált felsőoktatási törvénymódosításra.

Muresan a Bruxinfónak nyilatkozva utalt Manfred Weber, az EPP frakcióvezetőjének szerdán az Európai Parlamentben elmondott felszólalására, amelyben a német konzervatív politikus felhívta a jelen lévő Orbán Viktor figyelmét az akadémiai és az oktatási szabadság fontosságára.

A Bruxinfo úgy tudja, az EPP nem csak a lex CEU-ról, hanem a magyar kormány nemzeti konzultációjáról is szó lesz, amelynek „állítsuk meg Brüsszelt!” szlogenje nagy port kavart az EU központjában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.