Saját európai pártja kéri Orbánt, hogy módosítsa a lex CEU-t

2017 április 27., csütörtök 18:53
280

A Bruxinfónak csütörtökön sikerült megszólaltatnia Siegfried Muresant, az Európai Néppárt (EPP) szóvivőjét, aki azt mondta, az EPP elnöksége szombaton arra fogja kérni Orbán Viktort, hogy az Európai Bizottság által megszabott egy hónapos határidőn belül, a testület jogi kifogásainak megfelelően módosítsa a magyar felsőoktatási törvényt.

Fotó: EMMANUEL DUNAND

Az EPP, amelynek a FIDESZ is tagja, szombaton reggel ül össze Brüsszelben, hogy Orbán Viktor részvételével áttekintsék az aktuális magyar ügyeket, különös tekintettel a lex CEU-ként ismertté vált felsőoktatási törvénymódosításra.

Muresan a Bruxinfónak nyilatkozva utalt Manfred Weber, az EPP frakcióvezetőjének szerdán az Európai Parlamentben elmondott felszólalására, amelyben a német konzervatív politikus felhívta a jelen lévő Orbán Viktor figyelmét az akadémiai és az oktatási szabadság fontosságára.

A Bruxinfo úgy tudja, az EPP nem csak a lex CEU-ról, hanem a magyar kormány nemzeti konzultációjáról is szó lesz, amelynek „állítsuk meg Brüsszelt!” szlogenje nagy port kavart az EU központjában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt