A magyarok 48%-a szerint jó az EU-tagság

eu
2017 április 28., 11:49
comments 91

Közzétették a legfrissebb Eurobarometer felmérését pénteken, ez az a közvélemény-kutatás, amellyel az EU rendszeresen méri, hogy mit gondolnak a szervezetről a benne élők.

A legfontosabb kérdés mindig az, hogy jó-e a tagság az ön országának?

A magyarok válaszai:

  • Jó: 48%
  • Rossz: 9%
  • Se nem jó, se nem rossz: 42%
  • Nem tudja: 1%

Az EU-s átlag alapján 57% szerint jó, és 14% szerint rossz a tagság. 

Máshol jobban érzik az emberek, hogy számít a szavuk

Azt is megkérdezték, hogy mennyire érzik úgy az emberek, hogy számít a szavuk a saját országukban. A magyarok 44%-a érzi úgy, hogy Magyarországon számít a szava, 54% viszont azt érzi, hogy nem számít.

Az EU-s átlag ennél sokkal jobb, a tagállamokban összesítve 63% érzi azt, hogy otthon számít a szava, és csak 35% véli úgy, hogy mit sem ér.

A magyaroknak viszont az 53%-a gondolja azt, hogy Magyarországnak számít a szava az EU-ban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.